Добре дошли в света на мотовете

Мотовете
 • Книгите

  Трилогията "Приключенията на мотовете" обещава да ви развълнува и усмихне. Потопете се в щури приключения с тези непознати същества.

  Надникни

 • FACEBOOK

  Посетете FB страницата на мотовете, харесайте я и следете всичко ново от шарения им свят. Там ще откриете откъси от книгите + допълнителни цитати на главните герои.

  Посети

 • Мотовете

  Запознайте се с малките сладки мотове, които са си наумили да превърнат света в едно прекрасно място за игра, напук на досадните си братовчеди модовете.

  Виж повече

 • Вече на пазара

  Търсете вълнуващата трета част от историята за мотовете “Спасяването на хълцащата принцеса”, в която Мукс и верните му другари ще се отправят на пътешествие в търсене на лек срещу хълцането на най-малкото мотче в Мотилия.

  Поръчай

 • Мотовете

 • Пагу

  Аз съм фина и грациозна. Ами да, все пак съм принцеска! Сутрин се будя само когато малките ми придворни мотове ме погалят поне 7 пъти. Така ще е, докато един ден не се появи принцомотът. Той трябва да е висок, рус, със сини очи и на бял кон... Добре де, това е от една друга приказка. За мен е най-важно моят любим да е весел и много много усмихнат! Уви, сега обаче, аз съм много притеснена, защото хората са станали тъжни и умислени. Трябва бързо да намерим начин да им помогнем.

 • Мукс

  Аз съм малък и пухкав мот. Живея в гардероба и обожавам шаренките дрешки. Може да съм малък, но пък съм усмихнат и готов за приключения. А и като се вдъхновя, измислям страшни стихотворния. Ето например сега ми хрумна „Мукс тук, Мукс там, Мукс ще те изям!” Леле, ако ми го каже принцесата, ще съм на седмото небе! Вярно, може да пръцна от притеснение, но това не ме прави невъзпитан. А пък принцесата, не знам дали знаете, но тя е най-красивата в цялото кралство Мотилия.

 • Пинки

  Аз съм Пинки и много обичам да си похапвам. Най-любими са ми ягодките, ябълките, също обичам и праскови, банани, грозденце и ягодки (тях май вече ги споменах). Пай от ягодки ми е най-любимото сред любимите. Похапвам и бобец, макар да попръцквам здраво от него! То и от ягодките пръцкам, де... Да ви кажа, май ям всичко, което намеря в хладилника. Само дето веднъж намерих вътре един сапун и излапах и него. Цяла седмица хълцах и от устата ми излизаха балончета. Ами... кой оставя сапун в хладилника?!

 • Гула

  „Гула съм аз и само за час мога да направя голяма беля или да спася приятел в беда. Защо в рими говоря сега, не мога да разбера. Даже пръцнах три пъти – ура!”

  Пфууу, ето това стихотворение ми го измисли Мукс. Досадно е, нали? А уж ми е приятел! Колко много сме играли като бяхме малки, колко номера крояхме на другите мотове... Голяма веселба падаше. Е, забърквахме по някоя и друга каша, ала оттогава винаги сме заедно. Нали това е приятелството?

 • Книгите

  Авторът

  Радостина Николова (автор)
 • „Приключенията на мотовете” се появи съвсем спонтанно и като че ли на шега. Първоначалната идея за създаването на книжката дойде от съпруга ми Андрей, който преспокойно мога да квалифицирам като „неизчерпаем източник на всякакви небивалици”.

  Писането на книга никога не ми е било цел, но в един момент просто се изкуших да запаметя на хартия малките мотове и тяхната небивала история. Веднъж оживели, пред тях се разкри чудният свят на нашето въображение и те решиха да се установят трайно в него. Поканиха и свои приятели (както и някои неприятели) и въпреки мъничките си размери, показаха колко големи са сърцата им. За мен беше истинско забавление да пресъздам чудатите приключения на тези непознати същества. И се надявам, че за вас и за малките ви съкровища поредицата "Приключенията на мотовете" ще донесе не по-малко удоволствие и искрени усмивки.

  Радостина Николова

 • Контакт

 • "Приключенията на мотовете” се издава от Мотове ЕООД.

  motove@motove.com www.motove.com www.facebook.com/motove

  Лице за контакт: Андрей Михов
  Тел: 0887 89 69 69
 • captcha
 •