Добре дошли в света на Ву

Мотовете
 • Вундаба

  "Аз съм един чудат елен, който търси внимание."

  Еленът Ву е различен, но не само заради единия си рог. Той говори малко по-префърценено от необходимото, вярва в съдбата повече, отколкото на интуицията си, и се привързва прекалено бързо. Той е очарователен, като дете, което тепърва усвоява трудните уроци на живота.

 • Констанс

  "Аз съм една мъдра лястовица, която попадна тук в безсъзнание."

  Констанс е лястовица, която се учи да лети, но попада на поляната на Ву по погрешка. Тя е противоположност на елена - смела, не вярва в съдбата и трудно-доверчива. Първоначалната й грубост постепенно отшумява и двамата стават много близки приятели.

 • Винсент

  "Аз съм една калинка, която казва много с мълчание."

  Калинката Винсент е най-противоречивият герой. Той е център на вселената за Ву, но до края на историята остава безмълвен. Неговата роля е ключова за израстването и промяната на елена и уроците, които научава от трудностите, пред които е изправен.

 • Книгата  • Моите красиви рога

   Еленът Вундаба си има само един рог, но пък как се смеят очите му, когато говори! Ами домът му? Там расте най-вкусната деликатесна трева, а след дъжд блещука локва, в която може да се оглеждаш с дни. Компания му правят мълчалива калинка и една уплашена лястовичка със смело сърце. Но какво ли ще се случи, когато крехкият му свят се пропука... Ще намери ли сили да повярва, че всяко нещо в живота - и сладко, и горчиво - винаги се случва с цел? 

   Книгата "Моите красиви рога и аз Вундаба" подкрепя кампанията, която помага на български семейства в нужда Holiday Heroes. Един лев от продажбата на всяка книга, закупена до Коледа, ще бъде дарен на инициативата, която събира средства вече 5-а поредна година.   • "Както всяка част на поредицата "Приключенията на мотовете", така и появата на "Моите красиви рога" беше по-скоро спонтанна, отколкото планирана. Историята на моя чудат елен може малко или много да се приложи към всеки един от нас, който някога или винаги се е чувствал различен или неразбран. Зад неговата чувствителна и наивна душа се крие неосъзната мъдрост и сила на духа. Пишейки тази кратка история, порастнах заедно с Вундаба, събрах сили да поема по нов път в живота си и се научих да приемам всяко предизвикателство с усмивка и нетърпение какво ново ще ми донесе. Благодаря ви, че сте готови да приемете моя елен в големите сърца на дечицата ви. Дано докосне и вас и ви зареди с оптимизъм!"

    Радостина Николова

  Контакт

 • "Моите красиви рога” се издава от Мотове ЕООД.

  motove@motove.com www.motove.com www.facebook.com/motove

  Лице за контакт: Андрей Михов
  Тел: 0887 89 69 69
 • captcha
 •